Quí som
ARRELAMENT A LA CIUTAT
El Club Voleibol Reus va sorgir com una iniciativa pionera a la ciutat de Reus el 8 de desembre de 2016. Aquesta iniciativa neix d’una necessitat identificada d’oferir una plataforma per a la pràctica i promoció del voleibol, un esport fins aleshores sense representació en l’àmbit local. La creació del club no només omplia un buit en l’oferta esportiva de la ciutat, sinó que també es presentava com una oportunitat per fomentar l’activitat física i l’esperit d’equip entre els joves i adults de la regió. En obtenir el seu registre oficial tant a la Direcció General de l’Esport amb el número 17.885 com al Registre d’entitats de l’Ajuntament de Reus amb el número 657, el club s’estableix formalment com una entitat legítima i reconeguda per a la promoció del voleibol.
Des de la seva fundació, el Club Voleibol Reus s’ha marcat com a objectiu principal el reclutament de talents locals. Buscant jugadors i jugadores, entrenadors, i membres per a la Junta Directiva dins de Reus i els seus voltants, el club s’esforça per construir un equip sòlid i competitiu que pugui representar dignament a la ciutat en competicions regionals i nacionals. La estratègia d’integrar a individus de la localitat i zones properes no només ajuda a enfortir els lligams comunitaris, sinó que també promou un sentit de pertinença i orgull entre els participants.
El propòsit del Club Voleibol Reus transcendeix la simple formació d’un equip esportiu; busca ser un catalitzador per al desenvolupament del voleibol a la ciutat i els seus voltants. A través de l’organització d’esdeveniments, tornejos i activitats de formació, el club aspira a incrementar l’interès i la participació en aquest esport, contribuint així a l’enriquiment del teixit social i esportiu de Reus. Amb el pas del temps, aquesta entitat esportiva espera no només consolidar-se com un referent en el voleibol català sinó també inspirar la creació de futurs clubs i activitats esportives a la regió, promovent d’aquesta manera un estil de vida actiu i saludable entre els seus habitants.
ESCUT DEL CLUB
El nostre escut data del novembre del 2018, realitzat per la dissenyadora gràfica i artista de Reus, Anna Franch.
L’escut del club de voleibol presenta diversos elements simbòlics i cromàtics que reflecteixen la identitat i els valors del club:
- La figura humana en acció: És la representació d’una jugadora de voleibol en ple remat, la qual cosa és una clara referència a l’esport que representa el club. La dinàmica de la figura transmet energia, moviment i passió pel voleibol.
- Campanar de L’església de Sant Pere: Representar un punt de referència icònic de la ciutat de Reus. Aquesta inclusió serveix per arrelar el club a la seva comunitat local i ressaltar la seva identitat geogràfica.
- La Rosa de Reus: Es l’escut de la ciutat.
- Els colors:
- Blau: Sovint s’associa amb la confiança, la lleialtat i la saviesa. És un color que transmet serietat i estabilitat.
- Groc del Campanar de Sant Pere Aquest color aporta lluminositat i energia, i sovint es relaciona amb la felicitat, la creativitat i la inspiració.
- Vermell de la Rosa de Reus: És un color que simbolitza la passió, la força i el valor. Está relacionat amb la intensitat amb la qual el club persegueix els seus objectius.
- Ratlles vermelles i grogues: Son homenatge a la senyera de Catalunya, suggerint un fort sentit d’identitat regional.
JUNTA DIRECTIVA
President: Josep Maria Cano Quesada
Sots-presidenta: Montse Serres
Secretari: Ricardo Redondo
Secretaría: Anna Blanch
Vocal: Albert Olesti
Director Esportiu: Ricardo Redondo
Llicenciat en Educació física i Tècnic de 3r nivel de Voleibol
Equip d’entrenament
METODOLOGIA DE FORMACIÓ
Objectius:
- Desenvolupar un ambient esportiu adient i agradable al club, que es basi en la promoció del voleibol.
- Formar futures persones practicants de l’esport, i en concret del voleibol, intentant que sigui dins del mateix club passant de categoria en categoria, fent que l’esportista s’hi senti còmode i identificat.
- Desenvolupar una formació integral de la persona en la que es desenvolupi les capacitats motrius i condicionals de la pràctica del voleibol però sense oblidar que també s’han de desenvolupar les cognitives, socials i afectives, tenint en compte la persona com una integritat.
- Desenvolupar les estratègies d’ensenyament apropiades per a cada categoria i els objectius que es persegueixen amb les activitats i exercicis programats.
- Divertir-se a través de la pràctica de jocs i del voleibol, lleure, companyonia entre tots els integrants.
- Millora de la motricitat general i desenvolupament de les qualitats condicionals generals i pròpies del voleibol.
- Millora de la tècnica individual i col·lectiva del voleibol.
- Desenvolupar un esperit competitiu sa, educat i respectuós envers tota la família esportiva: companys, tècnics, jugadors/es contraris, jutges i àrbitres, espectadors, en benefici de la persona i en benefici del club, i la seva imatge.
Com que la formació la rebem dels cursos de la federació catalana, seguim el patró de la metodologia de la FCVB (Departament de Promoció).
PLA DEL FOMENT DEL VOLEIBOL FEMENÍ
BASES DEL PLA
El Club Voleibol Reus és un club de la ciutat de Reus, que té com a objectiu promocionar aquest esport entre la joventut de la ciutat.
El club ha anat creixent any rere any dels ja prop dels cinc que tenim de vida. I les perspectives que tenim són positives donat que tenim una bona resposta per part del gran nombre d’esportistes que poc a poc va creixent.
El Club voldria en aquest final de la 4a temporada, iniciar un Pla de foment de l’esport femení. Creiem que el voleibol pot ajudar a fer augmentar les dades de participació de la dona en el món de l’esport donat la diferència encara existent a Catalunya entre els homes i les dones. A la ciutat de Reus, creiem que les institucions han de re equilibrar els recursos públics cap a entitats que cerquin o es basin en la paritat de sexes, fent de l’esport una activitat que no distingeixi entre homes i dones.
Per això el Club ha fet aquest Pla de Foment del Voleibol Femení, basat en el Programa que la Generalitat de Catalunya va promoure en el seu dia, que és el següent:
El Programa Dones i Esports elaborat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), amb la col·laboració de l’ Institut Català de les Dones (ICD), que va ser presentat al maig de 2015, posa de manifest l’objectiu de les administracions públiques, institucions i entitats de la societat civil vinculades amb l’àmbit de l’esport, la voluntat de treballar conjuntament perquè la societat evolucioni cap a la plena igualtat d’oportunitats entre homes i dones, incrementant la visibilitat i valoració de les aportacions de les dones al món de l’esport. Aquest programa s’emmarca en el Pla Estratègic de polítiques de dones.
Els documents base de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat són els següents:
Pla estratègic de política de dones:
https://dones.gencat.cat/ca/institut/pla_dones/
Programa Dones i esports:
PRINCIPIS BÀSICS
El Pla de foment del voleibol femení del CV Reus vol treballar per reduir les diferències existents pel que fa a la participació i la representació de les dones en l’esport i també treballar dia a dia perquè l’esport sigui un espai on dones i homes assoleixin la plena igualtat,
Els principis generals que fonamenten el Pla són els següents:
Equitat i igualtat de condicions
Acceptar les diferències existents entre tots dos sexes i entendre-les com a riquesa positiva amb l’objectiu que dones i homes del Club puguin gaudir de l’esport en igualtat de condicions i amb el mateix reconeixement.
Participació
Necessitat que les dones preguin part de l’activitat física i esportiva, a fi que la ciutat de Reus pugui gaudir de la participació de les dones i, a la vegada, perquè la meitat de la població no sigui exclosa d’un procés social que fomenta el benestar I la salut.
Participació de les dones en els llocs de decisió, en el nostre cas, en els càrrecs de la Junta Directiva del Club.
Visibilitat
La invisibilitat ha estat un dels obstacles que ha acompanyat les dones al llarg del temps. Cal mostrar a la nostra ciutat les aportacions que les dones han fet i fan al món de l’esport i donar visibilitat als espais públics on les dones duen a terme activitat física i creen xarxes al seu entorn, així com les seves motivacions, necessitats i expectatives relacionades amb la pràctica esportiva. Cal crear referents amb els quals les noies i dones de Catalunya es puguin emmirallar.
L’esport com a eina
L’esport ha de ser una eina d’empoderament femení i un espai on les dones tinguin la mateixa presència i oportunitats que els homes.
Reclamar
Els clubs també poden reclamar a les institucions que aportin més recursos municipals (esforços, iniciatives, suport econòmic, etc.) cap a clubs i associacions que lluitin per la paritat entre homes i dones, per tal que no es decantin tant cap a clubs on pràcticament la majoria de practicants són masculins, que discriminin a la dona i que no en promocionen la seva participació.
Ajudar a les institucions públiques a analitzar les desigualtats existents entre els recursos municipals que van destinats a entitats que no fomenten la paritat dels seus esportistes i les que fan esforços en aquest sentit.